неделя, 13 април 2008 г.

Станишев уволнил Петков, ама с голям зор


„Оставката на Румен Петков е едно събитие, което трябваше много отдавна да се случи, но, за съжаление, беше употребена страшно много обществена енергия и в страната, и извън нея, за да бъде принуден Станишев да вземе това решение“.

Така коментира случващото се депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

„Това е решение на Станишев и малкият кръг от хора, на които той има доверие“, заяви Атанасов.

"Ако зависеше от Петков, той никога нямаше да подаде оставка. Това е решение на министър-председателя, но той трябваше да бъде принуден да го вземе с много натиск“, допълни Атанасов.

„Ако Станишев смени един човек на “Монтерей” с друг човек на “Монтерей”, може и да си изкара мандата, но това ще е финалът на политическата му кариера“, каза още той.

Според Атанасов премиерът е направил отчаян опит неговата партия да участва в следващ мандат.

По думите му, още в петък, при гласуването на вота на недоверие към правителството, е станало ясно, че въпросът със смяната на Петков е решен, след като Станишев е "изплюл фразата" за структурни и персонални промени в кабинета.

„ДПС през цялото време заявяваха лоялност, но отдавна са казали на Станишев, че сам трябва да вземе решение. Доган се интересува от постъпленията в неговата партийна каса, а не от съдбата на Петков“, заяви Атанасов.

Няма коментари: