неделя, 13 април 2008 г.

indexing bulgarian-football.com

bulgarian-football.com Понеделник , 14 април 2008





Първенство и купи Евротурнири и Национали Разни Деца и юноши Архив Снимки Други спортове Връзки

българско издание English edition



БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ


.:: "А" група

.:: Източна "Б" група

.:: Западна "Б" група

.:: "В" групи

.:: Областни групи

.:: Купа на България

.:: Суперкупа

.:: Купа на АФЛ

.:: Юноши

.:: Жени - ДП 2007/08
























.:: Резултати НА ЖИВО

.:: Книга за гости

.:: ТВ футбол

.:: Тото 2

.:: За други сайтове

.:: Авторско право






Новините днес
Славия изненада Литекс в Ловеч
12.4.08, 22:25 от sportni.bg
Обзор на съботните срещи в "А" група(2)
Литекс (Ловеч) и Славия (София) завършиха малко изненадващо 1:1 в Ловеч. "Белите" пропуснаха и дузпа, лишила ги от пълен успех в мача. ЦСКА и Левски (София) постигнаха резонни победи у дома, съответно 2:0 над Локомотив 1936 (Пловдив) и 3:0 над Видима-Раковски (Севлиево). В морското дебри Черно море (Варна) удари като гост ЧБ (Бургас) с 1:0.

Пропусната дузпа лиши "белите" от победа в Ловеч
Груба грешка на вратаря на Литекс Тодор Тодоров позволи на Славия да спечели една точка при гостуването си в Ловеч. От слабата изява на стража в 13-ата минута се възползва Елтон. Литекс изравни в 82-ата минута с попадение на Йеленкович. Славия получи правото да изпълни дузпа още в седмата минута, но отлично спасяване на Тодор Тодоров остави резултата непроменен. Героят Тодоров обаче се превърна в грешник за своите пет минути по-късно, когато излезе извън пеналта, за да избие една дълга топка, засуети се и Елтон взе топката и я вкара за 1:0 за Славия. До края на полувремето домакините натискаха, но играта им беше лишена от всякаква идея и логично не се стигна до гол във вратата на Йордан Господинов. Натискът на Литекс продължи и след почивката, като основна "вина" за това имаха двете промени в състава на домакините, които бяха подсилени от още двама типични централни нападатели в лицето на Нифлор и Бибишков. Положението за Славия се влоши драстично в 57-ата минута, когато техният играч Галин Иванов получи втори жълт картон и бе отстранен от терена. Настойчивостта на Литекс все пак бе възнаградена в 82-ата минута, когато след добра комбинация между Ду Бала и Йеленкович, сърбинът с прецизен удар вкара топката в мрежата зад Господинов за 1:1.

ЦСКА на три крачки от титлата
ЦСКА спечели без особени проблеми двубоя си срещу Локомотив 1936 (Пловдив) от XXIV-я кръг в "А" група. "Армейците" се наложиха с 2:0 с попадения през втората част на Удоджи (57 мин) и на Йордан Тодоров (62 мин). На възпитаниците на Стойчо Младенов са необходими три победи в следващите им три мача, за да могат да се поздравят като шампиони четири кръга преди края на шампионата. Двата отбора изиграха скучно първо полувреме, но най-добрата голова възможност се откри пред гостите. Мартин Сечков стреля в ръцете на Ивайло Петров в 30-ата минута, като Сечков не наказа грешка в защитата на армейците. Най-добрата атака за ЦСКА беше в последната минута на първата част, когато триходова акция завърши с удар на Емил Гъргоров над напречната греда. Всичко по-интересно в мача се случи в първите 15 минути на второто полувреме. В 51-ата минута съдията отсъди дузпа за фаул срещу Удоджи в наказателното поле, но Неи стреля в страни от десния стълб на вратата на Ставрев. Веднага след това Маркиньос силно от 20 метра, но топката мина над напречната греда, а удар на Йордан Тодоров със странична ножица профуча край десния стълб на Ставрев. Натискът на ЦСКА даде резултат в 57-ата минута, когато удар на Удоджи от границата на наказателното поле намери целта. Шест минути по-късно влезлият като резерва Йордан Тодоров реши мача като напредна от дясно и хладнокръвно преодоля Стоян Ставрев. До края мача се доиграваше, като в последните 5 минути армейците останаха с десет души, тъй като авторът на първия гол Удоджи се контузи, а Стойчо Младенов беше изчерпал правото си на три смени.

Левски се разходи за 3:0 срещу аусайдера
Шампионът Левски победи последния в класирането Видима-Раковски с 3:0. Възпитаниците на Станимир Стоилов доминираха през целия мач, докато тимът от Севлиево разчиташе предимно на солидна защита и много редки контраатаки. След няколко пропуска домакините успяха да открият резултата в 30-ата минута. Дарко Тасевски беше фаулиран в наказателното поле от Иван Мекиков и реферът Георги Йорданов отсъди дузпа. Николай Димитров реализира от бялата точка за 1:0 за Левски. Седем минути по-късно "сините" удвоиха аванса си. Георги Сърмов се възползва от грешка на Костадин Зеленков в лявата зона на отбраната на Видима и центрира към Жеан Карлос, който от десетина метра с глава преодоля Христо Иванов. Малко по-късно Дарко Тасевски нацели гредата със силен удар от 20 метра, а при последвалото центриране на Николай Димитров от ляво Еньо Кръстовчев стреля с глава над вратата от 6-7 метра. Малко преди края на първата част Кръстовчев получи контузия на левия аддуктор и напусна принудително, заменен от Мариян Огнянов. Именно Огнянов успя да изведе Николай Димитров в чиста позиция в дясно в наказателното поле в 53-ата минута, но ударът по травмата на крилото беше спасен с крак от Иванов. В 56-ата минута гостите пропуснаха най-чистото си положение в мача. Мартин Христов направи самостоятелен пробив от ляво и шутира силно от 15 метра, но Георги Петков плонжира и успя да избие. В средата на втората част Мирослав Иванов центрира от фаул от ляво към далечната греда, откъдето Жеан Карлос отправи удар с глава, но Христо Иванов се разтегна и отклони край гредата. Левски стигна и до трето попадение в края. Жеан Карлос изведе Мариян Огнянов в чиста позиция в наказателното поле, а при опита си да изчисти Зеленков се хвърли с шпагат в краката на Огнянов и изби топката, но тя влезе в мрежата на Видима-Раковски. "Сините" завършиха мача с човек по-малко, след като и Дарко Тасевски получи травма и напусна принудително минута преди края.

Черно море наказа отбора на Херо
Черноморец Бургас (Бургас) допусна първа домакинска загуба през пролетта в директен спор с Черно море(Варна) за шестото място в "А" група. Домакините проспаха първото полувреме, в което гостите успяха да поведат с гол на Мирослав Манолов в 28-ата минута. През втората част играчите на старши треньора на бургазлии Димитър Димитров-Херо се вдигнаха на шурм и бяха близо до изравнителния гол, но удари на Марсио и Пламен Крумов преминаха покрай целта. Веднъж и защитникът Кирил Джоров изчисти пред гол-линията. Малко по-късно Андонов удари лявата греда на домакините в 71-ата минута.

:: още ::.
:: Коментари (0) ::.



"Канарчетата" пратиха Марек в опасната зона
20:14 от sportni.bg
Обзор на съботните срещи в "А" група(1)
Пропадането на Марек (Дупница) продължава. След 8 мача без победа дупничани най-накрая вече се намират в зоната на изпадащите. Този път Марек катастрофира като гост на Ботев (Пловдив) - 0:4. В същото време Спартак (Варна) изплува от опасната зона с успех у дома 2:0 над ПБ (Благоевград). Локомотив (София) взе победа с 1:0 като гост на аутсайдера Беласица (Петрич).

Ботев вкара само 4 на Марек
Ботев (Пловдив) разби с 4:0 намиращия се в нок-даун отбор на Марек (Дупница) пред празните трибуни на стадиона край Бирената фабрика в Пловдив. "Жълто-черните" съхраниха част от силите си за предстоящия в сряда полуфинал за Купата срещу Литекс и само това спаси дупничани от тотален разгром. Още в третата минута Дормушали Саидходжа с глава откри резултата. Георги Христов имаше възможност да вкара гол 2 минути по-късно, когато бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. самият той застана зад топката, но вратарят на гостите изби. През второто полувреме Христов се реабилитира като отбеляза два гола - в 54-та и в 58-та минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. Георги Аврамов отбеляза четвърти гол за "канарчетата" в 60-та минута. Гостите от Марек имаха две положения, които обаче не можаха да отбележат. Те пропуснаха в 19-та минута, когато след удар на Иванов,защитникът но домакините Попов изби топката от гол-линията и в 43-та минута, когато Редовски стреля отдалеч, но Арсов изби коженото кълбо.

"Соколите" взеха глътка въздух
Спартак (Варна) постигна безценна победа срещу Пирин Благевград (Благоевград) в мач от XXIV-ия кръг на "А" група. На собствения си стадион "соколите" надделяха трудно с 2:0 след голове на Иван Найденов и Велимир Иванович през второто полувреме и спечелиха важни три точки в борбата за оцеляване в елита. Домакините играха много добро през първото полувреме, когато надиграха тотално ПБ, но не успяха да реализира попадение. Още в началото варненци можеха да открият резултата. Боян Илиев бе изведен в отлична позиция, преодоля вратаря и стреля, но защитник на Пирин изчисти от голлинията. Три минути по-късно бе най-чисто положение за Пирин Благоевград. Костадинов стреля от движение от 25 метра, но топката мина на сантиметри от гредата. В 25-та и 26-та минута домакините направиха още два пропуска. Първо Найденов стреля по диагонал, но вратарят Чавдаров спаси. Минута по-късно Маринов отправи опасен удар с глава, но защитник на гостите изчисти от гол-линията. До края на полувремето с пропуски се отчетоха още Илиев и Найденов от домакините. Добрата игра на Спартак бе реализирана с гол в 52-та минута. Негов автор стана Иван Найденов, който изпълни перфектно пряк свободен удар. В 88-та минута при поредната атака на Спартак полузащитникът Велимир Иванович реализира нов гол за домакините, с което сложи точка на спора между двата тима.

"Комитите" остават на дъното
Пред около 500 зрители отборът на Беласица загуби домакинския си мач срещу столичния Локомотив и при това положение направиха още една грешна крачка, водеща към "Б" група. През първите 45 минути домакините бяха пълни господари на терена, а защитата на гостите в лицето на Савич, Марков и Пасков чистеше безразборно топката далеч от наказателното си поле. Вратарят на столичани Урош Голубович игра страхотно и отне надеждата на петричани за отбелязване на гол. В 22-ата минута след удар фронтално срещу вратата на гостите Иван Пасков, макар и неволно отби топката с ръка, но нито бе наказан с картон, нито бе отсъдена дузпа за Беласица. В самия край на полувремето Христо Господинов от фаул технично изпрати топката в напречната греда зад Голубович. През първото полувреме само на два пъти гостите опитаха далечни удари срещу Бахтерлиев. След почивката столичани заиграха по-открито и не сгрешиха. Треньорът Димитър Васев извърши смени и една от тях - Данаил Митев се отблагодари подобаващо за доверието му. В 59-ата минута той напредна по левия фланг, центрира в наказателното поле на Беласица и Зоран Балдовалиев от пет метра вкара единствения гол в мача. В следващата минута стана истински съдийски гаф на терена. Вава тръгна от дълбочина от дясно с топката и бе спънат в наказателното поле на гостите. Главният съдия Ангел Ангелов посочи бялата точка, но неговият помощник Николай Петров беше вдигнал високо флага за засада и при това положение Ангел Ангелов отмени първоначалното си намерение. Появиха се много остри сблъсъци на терена, най-вече от страна на гостите. В 83-ата минута Георги Марков от гостите бе фаулиран от Вава и при това положение бразилецът получи втори жълт и червен картон и бе отстранен от игра.

:: още ::.
:: Коментари (0) ::.



Треньорска рокада в Беласица (Петрич)
16:08 от sportni.bg
Днес следобед по разпореждане на президента на Беласица Костадин Хаджииванов заради постигнати слаби резултати и незадоволителна работа бе отстранен старши треньора на Беласица Альоша Андонов. Уволнението стана факт непосредствено преди мача от XXIV-ия кръг срещу Локомотив (София). Неговото място ще бъде заето от хърватинът Степан Деверич.

Андонов до момента се водеше главен мениджър поради липсата на лиценз за правоспособност да води отбора от "А" група.

Новият наставник Деверич ще води отбора на Беласица в мача срещу Локомотив (София) и в останалите срещи до края на шампионата. Засега поради липса на оформени документи в протоколите като страши треньор ще бъде вписван треньорът на вратарите в Беласица Мирослав Митев.

:: още ::.
:: Коментари (0) ::.



Ясни са съперниците на полуфиналите
10.4.08, 11:59 от sportni.bg
Купа на България - 1/2 финали -жребий
Калиакра (Каварна) - Черно море (Варна) и Литекс (Ловеч) - Ботев (Пловдив) са двата полуфинални двубоя в турнира за Купата на България. Това реши жребия днес. Безспорно с най-голям интерес се очакваше съперника на единствения втородивизионен тим, пробил до този етап. По правило Каварна са домакини в двубоя с местния съперник. В другия мач Литекс посреща у дома непостоянния Ботев и е сочен за абсолютен фаворит. Специалистите определят ловчанлии и като сигурен носител на трофея. Полуфиналните мачове ще се играят на 16 април.

При равенство в редовното време следват продължения, при ново равенство се изпълняват дузпи до определяне на победителя. Отборът, спечелил първия полуфинал според жребия, ще бъде символичен домакин на финала на турнира.

Отзиви

"Не се чувстваме обречени срещу Литекс, въпреки че домакините са фаворити в този мач", заяви президентът на Ботев Димитър Христолов. Той добави, че въпреки силата на ловчанлии "жълто-черните" футболисти ще излязат срещу тях да играят футбол и ако имат сили да победят.

"Поне в едно съм сигурен, че съдията, който и да е той ще ръководи предстоящия двубой обективно, тъй като Литекс са коректни и разчитат само на уменията на футболистите си на терена", каза още Димитър Христолов.

"Падна ни се най-тежкият възможен жребий, от това по-тежко, не можеше да е. Шанса обаче също е важен и се надявам той да не ни загърби. Вярно е, че натрупахме три загуби, но това е в първенството и предпочитам да не ги коментирам, допълни изпълнителният директор на пловдивчани Марин Бакалов.

"В този етап на турнира домакинството е най-важното нещо. Но не бива да се подценява нито един от отборите, които са тук, защото с класирането си на този етап, са се доказали и са във форма. Но ако играем както трябва, ако си вкарваме създадените положения, не би трябвало да имаме проблеми. Вярно е, че победихме Ботев с 6:0 в мача за първенството, но смятам, че сега положението е съвсем различно. Това е един отминал мач", сподели президентът на Литекс Ангел Бончев.

"Черно море е техничен отбор, което ги прави по-удобни за нас. Смятам, че в този полуфинал шансовете са еднакви. Домакинството не е особено предимство в този случай, защото двата града са близко един до друг и вероятно и гостите ще имат своята публика. Смятам, че имаме отбор, имаме възможности. Но все пак имаме пет мача в рамките на 15 дни, така че ще видим колко голям е потенциала ни", заяви помощникът на Велислав Вуцов в Каварна Антони Здравков.

"Вярвам в момчетата, а защо да не спечелим и купата на страната. Не смятам, че имаме предимство заради факта, че ни се падна единствения отбор от Б група. Щом са достигнали до тук, значи са отбор, който не бива да бъде подценяван. Не сме извадени от европейските клубни турнири. Това е
информация единствено на един вестник, вероятно в този вестник имат повече информация по случая. Ние не знаем за забрана за Европа", обяви представителят на Черно море Александър Керезов.

"Тегленият днес жребий за полуфиналите за Купата на България ни задължава да сме на финал" лаконично коментира жребия старши треньорът на Черно море Никола Спасов.

:: още ::.
:: Коментари (0) ::.



Грозданов се раздели с "железничарите"
11:12 от sportni.bg
Наставникът на столичните "железничари" Стефан Грозданов е подал оставка тази сутрин. Новината бе потвърдена пред пред Sportni.bg oт човек, близък до клубните дела в "Надежда". Грозданов си тръгва след серия от незадоволителни резултати, след които от претендент за титлата, Локомотив се превърна в отбор, борещ се със зъби и нокти за оставане в челната тройка и за място в евротурнирите за трета година поред. В следващия двубой на "червено-черните" - в Петрич срещу Беласица, тимът ще бъде воден от досегащния помощник Димитър Васев.

Реални кандидатури за овакантения пост все още не се коментират.

Както е известно преди няколко дни бе пуснат слуха, че специалистът се оттегля от поста, но по-късно това бе опровергано от самия наставник и шефовете на "червено-черните", които застанаха твърдо зад треньора.

:: още ::.
:: Коментари (0) ::.









Други заглавия



- Славия изненада Литекс в Ловеч »
- "Канарчетата" пратиха Марек в опасната зона »
- Треньорска рокада в Беласица (Петрич) »
- Ясни са съперниците на полуфиналите »
- Грозданов се раздели с "железничарите" »
- ЦСКА измъкна 1:0 в Стара Загора »
- Литекс застига "железничарите" »
- Левски и Литекс взеха своето в събота вечер »
- ЦСКА прегази Славия »
- Суперфутбол в битката за Пловдив »




Коментари и анализи



Как могъщият ЦСКА изпусна парата
от в."7 дни спорт"
В Борисовата градина отново мирише на смяна на властта. 6-7 месеца доказаха несъстоятелността на управлението на Александър Томов, което дълго време бе прикривано с милиардите на Прамод Митал. Очевидно е, индиецът няма интерес към футбола, още по-малко към българския ЦСКА. "7 дни спорт" съобщи за интереса на милиардер от Малайзия. Не спират да бъдат актуални слуховете за завръщане на Васил Божков. От НОВЕ холдинг категорично отричаха на няколко пъти това. И са искрени, но никой не опровергава друго - доколко договорената сума по продажбата е изплатена. На Армията, както си му е редът, отново мирише на барут. Обичайно положение след 1990 г., обелязва коментар на в."7 дни спорт".
:: прочети коментара ::



Портретът от стената
от в."Меридиан мач"
Защо МВР превръща само мъртвите президенти в лоши босове?
Куршум и след куршума нов. Вече не можеш да им хванеш бройката. Нито на куршумите, нито на футболните лидери, паднали от тях. Гадно е, но в най-новата ни футболна история оловото свали повече президенти, отколкото общите събрания. Само Илия Павлов бе покосен и от двете. Беше и първата знакова фигура и в бизнеса, и във футбола, разстреляна така нагло. Казахме си, това е необходимата жертва на прехода. И финансовия, и политическия преход. Уви, отстрелът продължи.
:: прочети коментара ::






ПРОСЛЕДЕТЕ СЕГА




:: ОФГ сезон 2007/08 - през целия сезон, всяка седмица с актуални резултати и класиране от всички 28 области в 50-те дивизии на ОФГ
:: Държавно първенство за жени - сезон 2007/08
Новините · Коментари · Форум









:: 09.04: Берое - ЦСКА 0:1
:: 05.04: ЦСКА - Славия 2:0
:: 05.04: Ботев (Пд) - Локо (Пд) 1:2
още снимки »




ВИЖ ПОВЕЧЕ...




:: Попитайте bul-fut
:: Футбол от България на живо
:: Емблеми и стадиони
:: ОФГ - родната четвърта дивизия
Влезте във ФОРУМА »




:: 1948-2007 "А" група
:: 1949-2007 "Б" група
:: Вечна ранглиста на "А" група
:: 1938-2007 Купа на България
:: 1924-2007 Национален отбор
:: 1924-2007 България срещу света







АРХИВ НА НОВИНИТЕ

избери период:март 2008февруари 2008януари 2008ноември-декември 2007октомври 2007септември 2007август 2007юли 2007юни 2007май 2007април 2007март 2007февруари 2007януари 2007декември 2006ноември 2006октомври 2006септември 2006август 2006юли 2006юни 2006май 2006април 2006януари-март 2006октомври-декември 2005септември 2005юли-август 2005юни 2005май 2005април 2005март 2005февруари 2005януари 2005декември 2004ноември 2004октомври 2004септември 2004август 2004юли 2004юни 2004май 2004април 2004март 2004януари - март 2004септември - декември 2003август 2003юни - юли 2003май - юни 2003март - април 2003януари - февруари 2003ноември - декември 2002октомври 2002септември 2002август 2002юни - юли 2002януари - май 2002














bulgarian-football.com © 1992-2008 Екип | Форум | За сайта | Връзка към нас | Контакт | Copyrights


sourse: bulgarian-football.com

Няма коментари: