неделя, 13 април 2008 г.

Зов отляво да приключим с мутрите


„Институционална криза има и тя се изразява в блокирането на МВР. Това създава впечатление, че държавата започва блокира и трябва да тревожи премиера“, каза в ефира на БНР депутатът от Коалиция за България Татяна Дончева.

Според нея и Илия Илиев, и Валентин Петров, и Иван Иванов са заложници на практика на подземния свят и сенчестия бизнес.

„Потенциалът на сегашната ситуация се състои в това, че можем да приключим с мутренския период на България. Той беше заложен в началото на 90-те години и доведе до реална възможност на групировки да бъдат почти легализирани и да вземат ключови части от българския бизнес - от пътното строителство, телекома, летищата, петролния и нефтен бизнес“, каза тя.

„Ако не искаме тези хора да редят политическия живот, да назначават министри, на ключови фигури в администрацията, на кметове, означава да си дадем сметка, че на това нещо трябва да се сложи точка", добави Дончева.

По думите й, "за реформа трябва да има подкрепа вътре в системата и вън от системата в обществото, тоест тя не може да бъде извършена от хора, които са тотално компрометирани“.

„Приключването на мутренския период изключва влизането на ГЕРБ във властта“, подчерта още Дончева.

Хората, които са днес в МВР, които бяха вчера в МВР и които искат да дойдат утре в МВР през ГЕРБ, са една и съща компания, свързана с част от този сенчест бизнес, смята още тя.

Според Дончева публикуването на стенограмата от заседанието на вътрешната комисия цели увеличаване на истерията.

Няма коментари: